Posted by : Ανεξάρτητοι Έλληνες Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Ο Ελευθέριος Καραγιάννης γεννήθηκε στην Ρόδο το 1943.

Υπηρέτησε στην Διπλωματική υπηρεσία επί 37 έτη.

Ήταν Πρέσβης της Ελλάδος στην Γιουγκοσλαβία κατά την διάρκεια του διαμελισμού της.

Υπήρξε διμερής διαπραγματευτής με τον τότε Πρόεδρο των Σκοπίων, Κ. Γκλιγκόροφ, για την επίλυση τον διμερών διαφορών.

Υπερασπίστηκε σθεναρά μια ονομασία για την γείτονα χώρα που να μην περιέχει τον όρο «Μακεδονία» και πρότεινε την παράγραφο που υιοθετήθηκε από την Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Λισσαβόνα (1992) για την μη περίληψη του όρου « Μακεδονία» στην ονομασία του νεοσύστατου κράτους.

Επίσης ζητήθηκαν οι υπηρεσίες του από τους Συμπροέδρους για την Διεθνή Διάσκεψη για την Γιουγκοσλαβία για επίλυση εξειδικευμένων θεμάτων (π.χ. ανθρωπιστικός διάδρομος για το Σαράγιεβο).

Ως Πρέσβης στο Πακιστάν, ανέλαβε την πρωτοβουλία για την ανέγερση μνημείου στον Μέγα Αλέξανδρο στην περιοχή όπου έγινε η Μάχη του Υδάσπη (στο σημερινό Μπχέρα του Πακιστάν).

Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, διαπραγματεύτηκε τις θέσεις της Ελλάδος στο θέμα της ελεύθερης κυκλοφορίας ατόμων στην τότε Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

Υπήρξε επίσης ο αντιπρόσωπος της Ελλάδος στο Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) όπου υπερασπίστηκε τον εθνικό εναέριο χώρο απέναντι στις πολλαπλές προκλήσεις της γειτονικής Τουρκίας.

Ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος στη Σύμβαση για την βιοποικιλότητα υπερασπίστηκε την αναγραφή της ταυτότητας των γενετικά τροποποιημένων προϊόντων στην ετικέτα τους.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

email επικοινωνίας

email επικοινωνίας
hellasineuropeanel@gmail.com

Παρουσίαση των Υποψηφίων του Ευρωψηφοδελτίου

Blog Archive

- Copyright © Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ -Ανεξάρτητοι Έλληνες- Powered by Blogger -